29 maj 2022
16:00

BK Forward

Referat: IFK Haninge - BK Forward

Inhopparspecialisten Linus Jansson avgör igen och ordnar en ny trea på Söder i Huvudstaden - idag mot Haninge, och för inte så länge sedan mot Hammarby. Dessutom i 94:e och med matchens i stort sett sista spark. Bra förspel av Ibrahim/Kanto och distinkt avslut av Linus, som idag fick en kvart har varit krasslig i veckan.

Forward ska ha mycket beröm för första halvlek, och skapade en handfull chanser, och fick också ett hörnmål, som Anton Ingves nickade in. Svante hade två jättechanser, varav en räddades på mållinjen och Josef hade likaså två, varav ett snettinåtbakåtpass av Svante, gav Josef perfekt skottillfälle från straffpunkten – men över.

I andra är Haninge bättre, och lyfter in mycket på sina stora och tunga spelare. 1 - 1 kommer också, då Brian Span nickar in bollen från nära håll. På slutet trycker Haninge på för ett ledningsmål, men springer mest offside, och så har vi Linus.

Peder Hessel

Är naturligtvis jättenöjd med en seger, vilket jag kanske inte trodde när klockan stod på 94 och Haninge lyfte upp allt de hade. Men hade även tidigare några kontringar, som vi kanske kunnat få ut något av.

Men en härlig och viktig krigarseger, och i första tycker jag vi har betydligt med chanser än Haninge, och kanske t.o.m. kunde haft en tvåmålsledning i paus. Målskytten Ingves gör en bra insats idag, och vill även nämna Svedin och Wetteus, som gör mycket som är bra.

Nu har vi spelat tre matcher på en vecka, och sex pinnar – tycker nog vi vuxit in i Etttankostymen nu. Nu en normal träningsvecka och Piteå hemma på söndag.

Startade: Steffen Kraus, Anton Ingves, Ryan Kukoyi, Jens Arrby, Jesper Åman, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Svante Svedin, Adam Molin, Josef Ibrahim